середа, 31 жовтня 2018 р.

Модуль 4


Результат пошуку зображень за запитом "рефлексія модуль 11"

Під час роботи у модулі спілкування з учасниками тренінгу дозволило мені остаточно визначитися з ключовим, тематичними та змістовими запитаннями, я ознайомилася з поняттями формуючого оцінювання і з’ясувала, що важливим є оцінювання роботи учнів протягом усього проекту, залучення учнів до оцінювання роботи однокласників. Розробила та реалізувала сценарій учительської презентації. Проблемним виявивився підбір форм і методів представлення ідей проекту з метою максимального зацікавлення та активного залучення учнів до роботи у проекті.

Модуль 3

Цей модуль допоміг мені визначити мету ті цілі використання методу проектів при організації роботи у класі, встановити основні вимоги до формулювання ключового, тематичного, змістових запитань. Я сформулювала основні типи запитань проекту, створила опитувальник  з використанням форм, результати опитування систематизувала в табличному процесорі, побудувала діаграму на основі числових даних. Проблемним є спосіб об’єднання учнів у групи, розподіл ролей у групах, формулювання основних дослідницьких завдань учнівських проектів.
Результат пошуку зображень за запитом "рефлексія модуль 11"

Модуль 2


Результат пошуку зображень за запитом "рефлексія модуль 11"

Модуль 2 допоміг мені проаналізувати переваги використання методу проектів у навчальному процесі, а саме те, що проекти надають широкі можливості для навчання. Вони залучають учнів до вирішення проблемних ситуацій та інших змістових завдань, будують зв’язки зі світом поза класною кімнатою та звертаються до питань реального життя учнів. В учнів, які співпрацюють у малих групах при виконанні дослідницьких проектів, можуть бути сформовані не тільки навички самостійної дослідницької діяльності, а й уміння планувати власну діяльність, ефективно спілкуватися, вирішувати проблеми, приймати виважені аргументовані рішення та демонструвати свої знання і вміння цільовій аудиторії.
Практичні здобутки: створила публікацію для учнів «Метод проектів», розпочала заповнювати План вивчення теми, ознайомилася із навичками 21 століття.

вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Модуль 1


Пов’язане зображення

Початкові навички роботи з комп’ютером є дуже важливою при вивченні української мови у початкових класах і сприяє розвитку навичок ХХІ століття у молодших школярів. Для самостійного навчання на тренінгу та підвищення свого професійного рівня у майбутньому мені допомагатимуть допоміжні ресурси проекту. Рефлексія, яку я буду здійснювати в кінці опрацювання кожного модуля допоможе мені аналізувати свої досягнення, обдумувати ідеї, осмислювати недоліки, планувати власну освітню траєкторію розвитку.